Βιωματικά σεμινάρια

Καλέστε στο 2106921162 ή στείλτε email στο info@playtherapy.gr για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για την παρακολούθηση κάποιου από τα σεμινάρια που διοργανώνουμε. Μόλις λάβουμε το μήνυμα σας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για περισσότερες πληροφορίες.
Η Σημαντικότητα του Αισθητηριακού Παιχνιδιού στη Θεραπευτική Πρακτική

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 & Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023,

10:30 – 17:30:

 

Αυτό το βιωματικό και “παιχνιδιάρικο” – playful σεμινάριο έχει στόχο την ανάδυση των θεραπευτικών δυνάμεων του αισθητηριακού παιχνιδιού εισάγοντας τα οκτώ αισθητηριακά συστήματα και εξερευνώντας τις επιδράσεις τους στη θεραπευτική διαδικασία.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου η Siobhán θα προσκαλέσει τους συμμετέχοντες σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του αισθητηριακού παιχνιδιού φωτίζοντας την αξία και τη σημασία του στον τομέα της θεραπείας. Το αισθητηριακό παιχνίδι, το messy play, τα οκτώ αισθητηριακά συστήματα και η αισθητηριακή Παιγνιοθεραπεία θα διερευνηθούν.

Καθώς οι συμμετέχοντες εμβαθύνουν σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο, θα αποκτήσουν πρωταρχική εμπειρία του αισθητηριακού και του messy play και θα αρχίσουν να αναγνωρίζουν πώς και πόσο η αισθητηριακή θεραπεία παιχνιδιού συνδέεται με την νευροδιαδοχική προσέγγιση στη θεραπεία.

Ιδιαίτερες θεραπευτικές δυνάμεις που σχετίζονται με το αισθητηριακό παιχνίδι θα αναγνωριστούν ενώ ταυτόχρονα θα αναδειχθούν και θα εξερευνηθούν αντίστοιχες τεχνικές.

Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν βιωματικά τη σημαντικότητα του αισθητηριακού παιχνιδιού στην πρακτική της θεραπείας και θα αισθάνονται σίγουροι για την ικανότητά τους να αξιοποιούν τις θεραπευτικές δυνάμεις του αισθητηριακού παιχνιδιού στη θεραπευτική τους πρακτική.

 

Συντονίζει:

Siobhán Prendiville, EAIP, EAP, M.IAHIP., S.IAPTP., B.Ed, M.Ed., MA Humanistic & Integrative Psychotherapy and Play Therapy

Siobhán Prendiville is Course Leader for the MA in Creative Psychotherapy (Humanistic & Integrative Modality), which incorporates a Postgraduate Diploma in Play Therapy, at the Children’s Therapy Centre in Ireland. The Children’s Therapy Centre is the longest established and foremost provider of professional play therapy training in Ireland. It is the only institution in Ireland where students can gain a dual qualification as a Play Therapist and Psychotherapist with full academic and professional validation. Siobhán is a child and adolescent psychotherapist, play therapist, clinical supervisor, author, International presenter and trainer. She also maintains a private child and adolescent psychotherapy and play therapy practice. Siobhán is certified as an integrative psychotherapist, trainer and supervisor with the European Association for Integrative Psychotherapy. She is fully accredited with the Irish Association for Play Therapy and Psychotherapy and the Irish Association of Humanistic & Integrative Psychotherapy.

Siobhán is passionate about the therapeutic powers of play and in particular the significance of the therapeutic powers of sensory play in the therapy process. She has contributed chapters to a number of seminal texts in the field of child and adolescent psychotherapy and play therapy.  These include “Sensory Play Therapy” in Heidi Kaduson and Charles Schaefer’s 2021 book “Play therapy with children: Modalities for change” and “Calming Christopher: The regulating powers of sensory play” in Eileen Prendiville and Judi Parson’s 2021 book “Clinical Applications of the Therapeutic Powers of Play: Case studies in child and adolescent psychotherapy”. Another chapter, Coming alive: finding joy through sensory play, is in “Creative Psychotherapy: Applying the principles of neurodevelopment to play and expressive arts-based practice.” Siobhán also co-authored a chapter exploring the use of messy play in education settings in Sue Jennings’ and Clive Holmwood’s book the “International Handbook of Play, Therapeutic Play and Play Therapy”.

 

Κόστος Συμμετοχής: 190€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

«Ας παίξουμε ένα ρόλο»!

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023,

10:00 – 14:00:

Πόσο εύκολο είναι, αλήθεια, να αναπτυχθεί ένας ρόλος;

Τι σημαίνει υποδέχομαι ένα ρόλο διαισθητικά;

Πώς βρίσκω την άνεση να αυτοσχεδιάσω μέσα στα παπούτσια αυτού του ρόλου;;

Ο πειραματισμός με την ανάδυση ρόλου είναι μια διαδικασία όπου κάποιος εξερευνά και πειραματίζεται με διάφορους ρόλους και ταυτότητες, προκειμένου να ανακαλύψει την πολυπλοκότητα του εαυτού του και να αναπτύξει νέες διαστάσεις της προσωπικότητάς του.

Ο πειραματισμός αυτός, σύμφωνα με τον Δραματοθεραπευτή Robert Landy, αποτελεί μια εμπειρία που στοχεύει στην εξέλιξη του ατόμου σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο αναλαμβάνει διάφορους ρόλους στη ζωή του. Η Δραματοθεραπεία, με άλλα λόγια, μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να ανακαλύψουν ποιοι είναι και πώς ορίζουν τον εαυτό τους μέσα από την υποδοχή διαφόρων ρόλων.

Σε αυτό το σεμινάριο θα χρησιμοποιήσουμε δραματικές και δραματοθεραπευτικές τεχνικές και ασκήσεις για να προάγουμε την ανάδυση ενός ρόλου. Στη συνέχεια, θα πειραματιστούμε με τις ποιότητες και τα χαρακτηριστικά του ρόλου που διαπραγματευόμαστε αυτό το διάστημα στις ζωές μας.

 

Κόστος συμμετοχής: 70€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο Κώδικας των Αρχετύπων

Σάββατο 27 Ιανουαρίου & Κυριακή 28 Ιανουαρίου,

10:30 – 17:30

 

Πολυσυζητημένη κι αρκετά διαδεδομένη η έννοια του Αρχέτυπου σήμερα, ιδιαίτερα ανάμεσα σε φιλοσοφικούς, ψυχολογικούς αλλά και New Age κύκλους. Πολλοί μιλάνε για τα Αρχέτυπα αλλά λίγοι κατανοούν τη φύση τους. Κι ακόμα λιγότεροι αυτοί που καταφέρνουν, εσωτερικά πια, να τα συνδέσουν με την ενδοψυχική ζωή και καθημερινότητα τους. Από τότε που ο C.Jung, κι όχι μόνο, τα ξεδίπλωσε στο τραπέζι της επιστήμης της ψυχολογίας, έγιναν αντικείμενο, απ’ τη μια σοβαρής έρευνας από κάποιους, κι απ’ την άλλη κακομεταχείρισης και προχειρότητας από κάποιους άλλους. Αναμφίβολα η σωστή γνώση και εμπειρία γύρω από το θέμα των Αρχετύπων συμβάλλει καθοριστικά στο αυτογνωστικό μονοπάτι των ανθρώπων που επιθυμούν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να κατανοήσουν στο πως λειτουργεί ο εσωτερικός τους κόσμος και κατ’ επέκταση η ύπαρξη κι οι σχέσεις τους με την εξωτερική πραγματικότητα.

Τι είναι όμως τα Αρχέτυπα και πως μπορεί κανείς να αφουγκραστεί το κάλεσμα και τα μηνύματα τους; Με ποιους τρόπους μπορεί να κατανοήσει και ίσως να αποκωδικοποιήσει τη γλώσσα τους; Με ποιους τρόπους ο Κώδικας αυτός κάνει την εμφάνιση του σχεδόν κάθε στιγμή της καθημερινής μας ζωής;!

Ακόμα, κάποια Αρχέτυπα επηρεάζουν και καθορίζουν περισσότερο τις ζωές κάποιων ανθρώπων απ’ ότι άλλα. Διαμορφώνουν αξίες, τάσεις συμπεριφοράς, επιλογές σχέσεων και υπαρξιακές ανησυχίες.

Στο εργαστήρι αυτό, χρησιμοποιώντας το παιχνίδι, τη σωματική έκφραση, τους ρόλους και τη φαντασία θα αποπειραθούμε να καταγράψουμε και να αποκρυπτογραφήσουμε τη κωδικοποιημένη αυτή γλώσσα μεταφέροντας τον θησαυρό της στη καθημερινότητα μας, δίδοντας ένα διαφορετικό νόημα στη ζωή μας. Θα δούμε ποια συγκεκριμένα Αρχέτυπα λειτουργούν περισσότερο στη δική μας ζωή και τι κάνουν σε αυτήν.

 

Συντονίζει ο Ντέμης Κυριάκου, Ψυχίατρος, Δραματοθεραπευτής (R.DTh.-UK), Επόπτης Δραματοθεραπείας, Ομοιοπαθητικός ιατρός και συγγραφέας. Ιδρυτής και διευθύνων του τέως εκπ/κού της Δραματοθεραπείας στη Β. Ελλάδα και Κύπρο. Εμψυχωτής τακτικών ομάδων εργασίας και εποπτείας Δραματοθεραπείας για τα τελευταία 30 χρόνια. Εμπνευστής της έννοιας «Σπαγειρική Δραματοθεραπεία» και του αντίστοιχου θεραπευτικού μοντέλου. Είναι επίσης σύμβουλος έκδοσης για το περιοδικό «ΑΒΑΤΟΝ» στο οποίο και γράφει σε τακτική βάση. Συγγραφέας τριών βιβλίων, μιας ποιητικής συλλογής με τίτλο «Η Μωβ Πυξίδα» (εκδ. Γαβριηλίδη), ενός πνευματικού ημερολογίου με τίτλο «Μαρτυρία» (εκδ. Αρχέτυπο) και μιας ακόμα ποιητικής συλλογής με τίτλο «Albedo – Αλχημικά Χαϊκού» (εκδ. Αρχέτυπο). Έχει συνεισφέρει συγγραφικά σε πλήθος συλλογικών έργων, τόσο ελληνικών όσο και βρετανικών, πάνω στην Αλχημεία, την Φύση της Ψυχής, την Ανθρώπινη Τυπολογία κ.ά. Δημιουργός της πρώτης ιστοσελίδας για τη Δραματοθεραπεία στην Ελλάδα και Κύπρο (www.dramatherapy.gr) και στο Facebook “Spagyric Dramatherapy”. Το κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον περιλαμβάνει το γεφύρωμα, μέσον της Δραματοθεραπείας, Πνευματικών Παραδόσεων και πρακτικών και της ψυχοθεραπευτικής θεωρίας και πρακτικής.

Ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

 

Κόστος συμμετοχής: 190€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

 

Τραύμα και Τραγωδία

17 Φεβρουαρίου 2024,

10:00 – 14:00:

A fragment of an antique sculpture, a piece of a face on a blue background.

 

Πιο επίκαιρο από ποτέ, το τραύμα μπορεί να αποτελέσει έναν λαβύρινθο από διαφορετικά και δυσνόητα συμπτώματα για τον θεραπευτή. Συναισθηματική ακαμψία, διάσχιση, αποπροσωποποίηση, ακατάσχετος θρήνος, εκδραματίσεις, διαταραχές ύπνου και  σωματοποίηση, μεταξύ άλλων, αποτελούν κυρίαρχες εκφάνσεις του τραύματος και της μετατραυματικής διαταραχής. Ακολουθώντας τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες που επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των δημιουργικών θεραπειών, το σεμινάριο θα αναδείξει ακόμη μια πτυχή της δραματοθεραπευτικής μεθόδου αλιεύοντας τον πλούτο του αρχαίου ελληνικού δράματος.

 

Σ’ αυτό το βιωματικό σεμινάριο Δραματοθεραπείας θα βασιστούμε στους Πέρσες του Αισχύλου, ένα μοναδικό ύμνο στην ενσυναίσθηση και την ικανότητα του δραματικού λόγου να αποδίδει την πολυπλοκότητα της τραυματικής εμπειρίας. Με θέμα την νίκη των Αθηναίων στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, ο Αισχύλος έγραψε ένα τραγικό ποίημα/θρήνο εξ ολοκλήρου από την πλευρά του ηττημένου εχθρού, των Περσών, ανοίγοντας έτσι την πρώτη θεραπευτική πύλη για την αντιμετώπιση του τραύματος που δεν είναι καμία άλλη παρά η ικανότητα του ‘σχετίζεσθαι’.

 

Το κείμενο θα αποτελέσει την αφετηρία και το πλαίσιο για την βιωματική επεξεργασία της συμπτωματολογίας του τραύματος καθώς παράλληλα θα εμπλουτίσουμε την εμπειρία  μας με επιστημονικές έρευνες και θεωρητικές προτάσεις από τους τομείς της ψυχολογίας και νευροβιολογίας.

 

Συντονίζει: Λία Ζωγράφου, Δραματοθεραπεύτρια, Επόπτρια, Σύμβουλος επιχειρήσεων/Coach και Εκπαιδεύτρια.

Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στις ΗΠΑ (ΒΑ, Brown University), Θέατρο στο Λονδίνο (Royal Academy of Dramatic Art) και διαθέτει Masters στη Δραματοθεραπεία με ειδίκευση στις εξαρτήσεις (University of Surrey), δίπλωμα στην κλινική εποπτεία (London School of Psychodrama) και δίπλωμα στην Συμβουλευτική Επιχειρήσεων (Gestalt Foundation, Athens).  Εχει εκπαιδευτεί στη θεραπεία τραύματος (CRM, Comprehensive Resource Model) και στο NARM (Νeuroaffective Relational Model) για το εξελικτικό τραύμα.

Ασχολήθηκε επαγγελματικά με το θέατρο πριν αφοσιωθεί στη δραματοθεραπεία και κατόπιν στην συμβουλευτική επιχειρήσεων και εργάζεται διεθνώς ως Δραματοθεραπεύτρια, Σύμβουλος/Coach, επόπτρια συμβούλων/θεραπευτών και εκπαιδεύτρια με βάσεις της την Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο.

Από το 2012 εργάζεται ως εκπαιδεύτρια συμβούλων επιχειρήσεων για το πρόγραμμα της εταιρίας Gestalt Edge (www.gestaltedge.gr). Έχει διδάξει ψυχολογία στο American College of Thessaloniki (ACT) και στο πρόγραμμα εποπτείας του London School of Psychodrama (2008 – 2014), στο Επίνειο στην εκπαίδευση στη Δραματοθεραπεία, όπως και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Δραματοθεραπείας του University of Roehampton.

Αρθρα, κείμενα και μεταφράσεις της έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και τη Μ. Βρετανία και συγκεκριμένα για την εποπτεία έχει εκδώσει το βιβλίο “Creative Supervision Across Modalities” (Jessica Kingsley Publishers) με την Anna Chesner, έχει συμβάλει στο “Passionate Supervision” (Jessica Kingsley Publishers) και έχει μεταφράσει στα Ελληνικά το βιβλίο των Hawkins & Shohet “Supervision for the Helping Professions” με τίτλο “Η Εποπτεία στα Επαγγέλματα Βοήθειας και Πρόνοιας” (University Studio Press).

Κόστος συμμετοχής: 70€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

 

Η Σκοτεινή Πλευρά του Φεγγαριού

27 & 28 Απριλίου 2024,

10:30 – 17:30:

 

Το Φεγγάρι, πανάρχαιο σύμβολο του ασυνείδητου, του συναισθήματος και της θηλυκότητας έχει διαρκώς μόνο μια πλευρά του στραμμένη προς εμάς, η άλλη είναι πάντοτε αθέατη, πάντοτε «σκοτεινή» κρύβοντας καλά τα μυστικά της όπως ακριβώς η αθέατη ή σκιερή πλευρά κάθε ανθρώπινης ψυχής! Ενδιαίτημα ανεπίτρεπτων ονείρων, μη αποδεκτών φαντασιώσεων, συναισθημάτων και τάσεων, θησαυρών και ξεχασμένων ταλέντων, η πλευρά αυτή, αναπόσπαστο μέρος της Ψυχής, λαχταράει έκφραση, ζητάει ακρόαση, παζαρεύει με θεούς και δαίμονες για να της δοθεί έστω κι ένα μικρό βήμα να αρθρώσει τον δικό της λόγο, την δική της ένσταση και δημιουργικότητα. Το «εγώ», από την άλλη, συμμαχώντας με τον φόβο, με την «ασφάλεια», τις κοινωνικές αξίες, την εκπαίδευση και τη θρησκεία, κρατάει τη πόρτα προς τη πλευρά αυτή ερμητικά κλειστή! Έτσι, το Ανεπίτρεπτο βρίσκει τη δική του πρόσβαση στην «λουστραρισμένη» εγωϊκή επιφάνεια με την κωδικοποιημένη γλώσσα των συμπτωμάτων, του πανικού και των φοβιών, των καρδιακών αρρυθμιών και δερματικών προβλημάτων, των ανεξέλεγκτων τάσεων, των αϋπνιών και πλήθος άλλων στοιχείων που το «εγώ» συχνά επιμένει να μην ακούει αλλά τρέχει στους γιατρούς για την εξάλειψη και γιατρειά τους!

Στο εργαστήρι αυτό, με εργαλεία του Θεάτρου, της Τέχνης και του Λόγου θα αποπειραθούμε να δώσουμε χώρο σ’ αυτή τη Σκοτεινή πλευρά, θα της επιτρέψουμε να κάνει τη παρουσία της αισθητή, θα την καλέσουμε στον «Μυστικό Δείπνο της Ψυχής» μαζί με όλα τα υπόλοιπα Ιερά της μέρη αποδεχόμενοι ότι είναι κι αυτό ένα δικό μας κομμάτι που κρύβει – και νάτην η έκπληξη!! – ένα μεγάλο μέρος από την ψυχική μας ενέργεια, δημιουργικότητα και πάθος!

Κόστος συμμετοχής: 190€

 

Συντονίζει ο Ντέμης Κυριάκου, Ψυχίατρος, Δραματοθεραπευτής (R.DTh.-UK), Επόπτης Δραματοθεραπείας, Ομοιοπαθητικός ιατρός και συγγραφέας. Ιδρυτής και διευθύνων του τέως εκπ/κού της Δραματοθεραπείας στη Β. Ελλάδα και Κύπρο. Εμψυχωτής τακτικών ομάδων εργασίας και εποπτείας Δραματοθεραπείας για τα τελευταία 30 χρόνια. Εμπνευστής της έννοιας «Σπαγειρική Δραματοθεραπεία» και του αντίστοιχου θεραπευτικού μοντέλου. Είναι επίσης σύμβουλος έκδοσης για το περιοδικό «ΑΒΑΤΟΝ» στο οποίο και γράφει σε τακτική βάση. Συγγραφέας τριών βιβλίων, μιας ποιητικής συλλογής με τίτλο «Η Μωβ Πυξίδα» (εκδ. Γαβριηλίδη), ενός πνευματικού ημερολογίου με τίτλο «Μαρτυρία» (εκδ. Αρχέτυπο) και μιας ακόμα ποιητικής συλλογής με τίτλο «Albedo – Αλχημικά Χαϊκού» (εκδ. Αρχέτυπο). Έχει συνεισφέρει συγγραφικά σε πλήθος συλλογικών έργων, τόσο ελληνικών όσο και βρετανικών, πάνω στην Αλχημεία, την Φύση της Ψυχής, την Ανθρώπινη Τυπολογία κ.ά. Δημιουργός της πρώτης ιστοσελίδας για τη Δραματοθεραπεία στην Ελλάδα και Κύπρο (www.dramatherapy.gr) και στο Facebook “Spagyric Dramatherapy”. Το κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον περιλαμβάνει το γεφύρωμα, μέσον της Δραματοθεραπείας, Πνευματικών Παραδόσεων και πρακτικών και της ψυχοθεραπευτικής θεωρίας και πρακτικής.

Ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

Τελικά η Χιονάτη τι βλέπει στον καθρέφτη;

25 Μαΐου 2024,

10:00 – 14:00:

Ξέρουμε τι ρωτούσε η κακιά μητριά τον καθρέπτη…
Ξέρουμε την απάντηση που έπαιρνε μέχρι την μέρα που της απάντησε ότι η ομορφότερη ΔΕΝ ήταν η ίδια!

Ξέρουμε όμως τι έβλεπε η κακιά μητριά…;

Αν αυτόν τον ίδιο καθρέφτη τον κρατούσε η Χιονάτη τι θα έβλεπε;;;;

Με οδηγό το γνωστό παραμύθι, ζωγραφική, φιγούρες, ρόλους, έναν καθρέφτη και τις προσωπικές μας πεποιθήσεις για την εικόνα, τα πρότυπα, το body shaming, το χρώμα ή και τον φυλοπροσδιορισμό του καθενός θα δούμε πως η Δραματοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην αυτοεκτίμηση κι αυτοπεποίθηση!

 

Συντονίζει η Ψύλλα Ελίνα, Ψυχοθεραπεύτρια – Δραματοθεπεύτρια –Επόπτρια επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας – Εκπαιδεύτρια θεραπευτών- Κάτοχος ECP

Εξειδικευμένη στην ψυχοθεραπεία εφήβων, ενηλίκων, ομάδων με διατροφικές διαταραχές και κατάθλιψη.

 

Κόστος συμμετοχής: 70€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Κρατώντας το Νήμα

Κρατώντας το νήμα

Από το “The Return” της Mary Oliver

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 & Κυριακή 30 Ιουνίου 2024,

10:30 – 17:30:

Νιώθω ευγνωμοσύνη που έχω τη δυνατότητα να επεξεργαστώ τον μύθο της Αριάδνης με το πολύτιμο νήμα της στο Άθυρμα και να εξερευνήσω αυτό το περίπλοκο μύθο θάρρους και εμπιστοσύνης. Τι μπορούμε να μάθουμε από τον μύθο για τις δικές μας ζωές;

Ο μύθος μας καλεί να θέσουμε πολλά ερωτήματα – τι θα μπορούσε να συναντήσει ο καθένας μας στο λαβύρινθο, τι ή ποιος μπορεί να μας οδηγήσει πίσω στο φως; Ποια είναι η φύση του νήματος στη ζωή μας;

Μέσω αφήγησης, κίνησης, δράματος, εικόνων, στοχασμών και τελετουργίας θα αναγνωρίσουμε τη Συνειδητότητά μας – εκείνο το κομμάτι μας που παραμένει έξω, περιμένοντας να εμπιστευθεί, να αγκιστρωθεί από το νήμα ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε με ασφάλεια.

Το καθετί στο εργαστήριο θα είναι μετά από πρόσκληση, όπως πρέπει πάντα να είναι το ταξίδι στον εσωτερικό μας κόσμο. Θα δημιουργήσουμε συλλογικά έναν χώρο ασφάλειας και εμπιστοσύνης για κάθε συμμετέχοντα προκειμένου να ακολουθήσει τη δική του διαδικασία στο βαθμό που νιώθει όσο πιο άνετα… και θα επεκτείνουμε τον εαυτό μας όπως επεκτείνεται το νήμα της Αριάδνης. Θα ήθελα να με ακολουθήσετε…

 

Συντονίζει: Di Gammage, UKCP Child & Adult (Core Process), Phychotherapist, HCPC Reg. Dramatherapist, Playtherapist Co-Director Sirona Therapeutic Horsemanship. Παιγνιοθεραπεύτρια, Δραματοθεραπεύτρια, Βουδιστική Ψυχοθεραπεύτρια, εξειδικευμένη τα τελευταία χρόνια και στην εκπαίδευση της «συναισθηματικής-ψυχολογικής ανθεκτικότητας» σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της ψυχικής υγείας. Ίδρυσε το Ινστιτούτο Lila στο Devon της Αγγλίας με στόχο να αξιοποιήσει περαιτέρω τη δημιουργικότητα στην θεραπευτική διαδικασία και στην ανάπτυξη του ατόμου. Εργάζεται επί σειρά ετών στο Κοινωνικό Σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και ατομικά με παιδιά και ενήλικες.

 

Κόστος συμμετοχής: 190€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).