Διαγνωστικές και Θεραπευτικές Υπηρεσίες

Τα διαγνωστικά και θεραπευτικά προγράμματα του Ινστιτούτου εξυπηρετούν παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Το Ινστιτούτο παρέχει σε κάθε άτομο, ζευγάρι, οικογένεια, έφηβο και παιδί, την δυνατότητα συναντήσεων με ειδικούς διαφόρων ειδικοτήτων όπως:

Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπευτή, Ψυχίατρο, Παιδοψυχίατρο, Ειδικό Παιδαγωγό, Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Σύμβουλο Οικογένειας.

Σκοπός των συναντήσεων είναι  η διερεύνηση των θεμάτων που απασχολούν τον ενδιαφερόμενο και η εύρεση της κατάλληλης κατεύθυνσης, για την επίλυση τους.

Ψυχοθεραπευτικές Υπηρεσίες

Η ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική, με Παιγνιοθεραπευτική, Δραματοθεραπευτική ή Συστεμική Προσέγγιση.

Μέσω της Παιγνιοθεραπείας μπορούν να υποστηριχθούν παιδιά από τριών ετών και άνω που αντιμετωπίζουν  δυσκολίες στην συναισθηματική έκφραση, αιφνίδιες αλλαγές στην οικογενειακή σύνθεση, απώλεια, αναπτυξιακές διαταραχές, προβλήματα συμπεριφοράς, προσαρμογής στο σχολείο, νοητικής υστέρησης, δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες  κ.α.

Μέσω της Δραματοθεραπείας μπορούν να λειτουργήσουν ομάδες γονέων, εφήβων, αυτογνωσίας, δημιουργικής έκφρασης, θεατρική ομάδα για παιδιά , ενήλικες,και άτομα με ειδικές ανάγκες, θεατρικό εργαστήρι παιδιών – ενηλίκων.

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Λειτουργούν επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες που αφορούν ενήλικες, οικογένειες, ζευγάρια και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς κ.α. Οι υπηρεσίες μπορούν να παρέχονται ατομικά ή ομαδικά μέσα από συγκεκριμένες συνεδρίες, βιωματικά σεμινάρια, ανοιχτές διαλέξεις, εποπτεία επαγγελματιών.