ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Δείτε τα σεμινάρια που πραγματοποιήσαμε στο Άθυρμα το 2004 – 2005
Δραματοθεραπεία και η δεύτερη γενιά; τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων

Τριήμερο Θεωρητικό και Βιωματικό Σεμινάριο

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2004, 7.30μ.μ.–9.30μ.μ.
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2004, 10.30π.μ.-2.30μ.μ.–9.30μ.μ.
Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2004, 10.30π.μ.–5.30μ.μ.

Αυτό το σεμινάριο επεκτείνει την δουλειά που κάλυψα στο προηγούμενο σεμινάριο μου το 2002 με τίτλο «Δουλεύοντας Θεραπευτικά με Πρόσφυγες ή Μετανάστες. Η Έκφραση, η Κίνηση, οι Ιστορίες και τα Παραμύθια Εκφράζουν την Πολιτισμική Ταυτότητα ενός Λαού». Για όσους δεν ήταν παρόντες θα κάνω μία σύντομη περίληψη και στη συνέχεια θα δούμε πως μπορούμε να δουλέψουμε την δεύτερη γενιά με Δραματοθεραπευτικές τεχνικές. Θα δούμε πως όταν οι γονείς δεν είναι σε θέση να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους είναι συχνά τα παιδιά που προσπαθούν να κατανοήσουν το παρελθόν των γονιών τους. Τα κυρίως θέματα του σεμιναρίου θα είναι οι διαφορετικές φάσεις κατανόησης της κληρονομιάς τους, η διασύνθεση με το καινούργιο περιβάλλον της «οικοδέσποινας κοινωνίας» και η νέα μορφή της ανάμεικτης κληρονομιάς.

Το σεμινάριο συντονίζει η Dr. Ditty Dokter, Δραματοθεραπεύτρια, Χοροθεραπεύτρια

Η Ditty Dokter, είναι η καθηγήτρια του ΜΑ Δραματοθεραπείας στο Roehampton University και πρύτανης της Δραματοθεραπείας στο Hertfordshire Partnership trust (mental health). Είναι εγγεγραμμένη Δραματοθεραπεύτρια, Μουσικοθεραπεύτρια και Ψυχοθεραπεύτρια. Η διδακτορική της διατριβή είναι πάνω στην διαπολιτιστική πρακτική των Θεραπειών μέσα από την Τέχνη. Έχει δουλέψει με πρόσφυγες από το 1996 και έχει κάνει σχετικές δημοσιεύσεις στο D.Dokter ed (1998) Arts
therapists, refugees and migrants. London, Jessica Kingsley Pubs.

Τιμή συμμετοχής: 180,00€ και 140,00€ για σπουδαστές

Η Συναισθηματική Κακοποίηση των Παιδιών

Τριήμερο Θεωρητικό και Βιωματικό Σεμινάριο

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2005 και ώρα 19.30-21.30μμ
Σάββατο 19 Ιουνίου 2005 και ώρα 10.30-17.30μμ
Κυριακή 20 Ιουνίου 2005 και ώρα 10.30-14.30μμ

Σε αυτό το σεμινάριο θα επεξεργαστούμε τις Δυτικές απόψεις και προσδοκίες για τα παιδικά και την παιδική ηλικία. Θα εξερευνήσουμε τα ακόλουθα ερωτήματα:

Ποια είναι η συναισθηματική κακοποίηση των παιδιών και πως αυτή επιδρά στην ανάπτυξη τους;

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να μοιράζονται τα συναισθήματα τους;

Πότε είναι κατάλληλη η θεραπεία και πότε γίνεται συναισθηματική κακοποίηση να περιμένουμε από τα παιδιά να εξερευνήσουν τα επίπονα γεγονότα της ζωής τους;

Η συντονίστρια του σεμιναρίου Dr Ann Cattanach είναι από τα ιδρυτικά στελέχη της Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας στη Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, και Ελλάδα. Εξωτερικός συνεργάτης και επόπτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «΄Έρμα», και επί σειρά ετών λέκτορας στο τμήμα Παιγνιοθεραπείας του Ινστιτούτου Roehampton, στο Πανεπιστήμιο Surrey.

Εργάζεται ως Ψυχοθεραπεύτρια και Σύμβουλος παιδιών σε Κοινωνικές Υπηρεσίες και σε τομείς της Δημόσιας Υγείας σε διάφορες περιοχές της Μ. Βρετανίας. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο γύρω από την Παιγνιοθεραπεία, την Κακοποίηση Παιδιών, τη Θεραπευτική Διαδικασία κ. α.

Τιμή συμμετοχής: 175€ και 130€ για σπουδαστές