ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Δείτε τα σεμινάρια που πραγματοποιήσαμε στο Άθυρμα το 2012 – 2013
Μια παλιά φωτογραφία…

Βιωματικό Σεμινάριο

Σάββατο 6 Απριλίου 2013 / 15.00-19.00

Μέσα από το βιωματικό αυτό σεμινάριο καλούμαστε να κάνουμε ένα ταξίδι μνήμης για να ανασύρουμε εικόνες και τα κομμάτια που συμπληρώνουν το παζλ της ζωής μας.

Μια παλιά οικογενειακή φωτογραφία προηγουμένων γενεών θα είναι το κίνητρο διερεύνησης των σχέσεων και η σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν.

Θα χρησιμοποιήσουμε το γενεόγραμμα για να συλλέξουμε πληροφορίες, να τις αναλύσουμε και να δουλέψουμε θέματα σχέσεων και προτύπων που επαναλαμβάνονται διαγενεϊκά.

Mέσω του παιχνιδιού θα δοθεί η δυνατότητα να αναδυθούν τα δημιουργικά δυναμικά και συναισθήματα που μας είναι απαραίτητα όπλα για τη δημιουργία του ασφαλούς πλαισίου έκφρασης και διαχείρισης των προσωπικών μας διαγονεϊκών εμπειριών.

Στο σεμινάριο θα αναλυθεί η τεχνική του γενεογράμματος με συστημική και παινιοθεραπευτική προσέγγιση.

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φέρουν μαζί τους μια οικογενειακή φωτογραφία της προηγούμενης γενιάς στην οποία δεν θα απεικονίζονται οι ίδιοι.

Το σεμινάριο συντονίζουν οι: Γιώτα Αντωνοπούλου, Ψυχοπαιδαγωγός-Παιγνιοθεραπεύτρια και η Βούλα Δημητρίου Σύμβουλος Οικογένειας – Συστημική Θεραπεύτρια

Τιμή συμμετοχής (μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α): 50€ και 40€ για σπουδαστές.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ…& εγώ;;;

Βιωματικό Σεμινάριο

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 / 10.30-14.30

Το σεμινάριο, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1/6/2013 και ώρα 10:30 με 14:30.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν άλλους ανθρώπους με διάφορους τρόπους επικοινωνίας που έχουν οι ίδιοι επιλέξει.

Ο καθένας μας εκδηλώνει και αναπτύσσει ένα προσωπικό δυναμικό, ανάλογο με τον ψυχισμό του, τα παιδικά του βιώματα και τον τρόπο ζωής του, προκειμένου να έρθει ή να μην έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν στο οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό χώρο.

Κάποιες από τις ιδιότητές μας, διευκολύνουν την επικοινωνία και ανοίγουν δρόμους μοιράσματος, ενώ κάποια άλλα χαρακτηριστικά, μπορεί να δυσκολεύουν την πορεία μας.

Μέσα από δραματοθεραπευτικά και παιγνιοθεραπευτικά δρώμενα θα δοθεί η ευκαιρία να παίξουμε, να φανταστούμε, και να δοκιμάσουμε ρόλους που γνωρίζουμε σε μύθους και ιστορίες από τα παιδικά μας χρόνια.

Ευελπιστούμε ότι θα είναι ένα τετράωρο ταξίδι σε μια μαγευτική περιπλάνηση στο φανταστικό κόσμο του παιχνιδιού, δοκιμάζοντας διαφορετικές μεθόδους επικοινωνίας. Θέλουμε όλη η δράση, να αποτελέσει το έναυσμα για μια ανανεωμένη και παιχνιδιάρικη διάθεση εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων τρόπων αλληλεπίδρασης στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Το σεμινάριο θα είναι βιωματικό, γι’ αυτό παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα.

Συντονίζουν: η Ράνια Σταματάκη, Ψυχολόγος – Δραματοθεραπεύτρια και ο Πέτρος Βαγιακάκος, Παιδαγωγός – Παιγνιοθεραπευτής.

Τιμή σεμιναρίου (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) · 50 € και 40 € για σπουδαστές.